NEEM CONTACT OPWIJ BIJTEN NIET

Ons team

Jacqueline Hamelink
Het artistieke brein van Sounding Bodies is celliste-performer Jacqueline Hamelink. Van jongs af aan weet Jacqueline dat ze kunstenaar wil worden, alleen nog niet waarin. Ze tekent, maakt muziek, danst en zingt. Uiteindelijk wordt ze verliefd op de cello, een liefde die nooit meer over gaat. Maar het zingen, dansen en tekenen vergeet ze niet. In haar veelkleurige carrière voert haar van de hedendaags gecomponeerde muziek in de popmuziek, naar de vrije improvisatie tot in het muziektheater en weer terug naar haar klassieke roots. Toch gaat het steeds om hetzelfde: de schoonheid van de muziek en de kracht van de performance. Jacqueline werkt veel en graag samen met andere makers. Musici, componisten, dansers, beeldend kunstenaars in alle mogelijke stijlen. In de handen van Jacqueline handen zijn genres en disciplines zeer relatieve begrippen. De grenzen van haar zoektocht naar nieuwe vormen en samenwerkingen zijn voorlopig nog niet bereikt. Onder haar artistieke directeurschap wil Sounding Bodies zich ontwikkelen tot een gezelschap dat staat voor een ware versmelting van disciplines.

 

Arthur Kok
Sounding Bodies functioneert onder de zakelijke leiding van Arthur Kok. Bovendien is hij als dramaturg de denktank van het gezelschap. Een voor de hand liggende functie omdat Arthur in eerste instantie filosoof is. Zijn expertise ligt op het gebied van religie, politiek en metafysica met een specialisatie in de geschiedenis van de filosofie, in het bijzonder het werk en de ideeën van Immanuel Kant en G.W.F. Hegel. Hij gebruikt zijn kennis van de filosofiegeschiedenis het liefst om antwoorden te zoeken op prangende hedendaagse vraagstukken, bij voorkeur met een maatschappelijk randje. Naast zijn activiteiten voor Sounding Bodies werkt hij parttime als docent Creativity & Personality aan de Fontys Hogeschool Tilburg en als visiting researcher bij de vakgroep Historische Filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

 

Coralie den Adel

Inhoud kun je pas goed overdragen als je het in een aansprekende vorm verpakt. Als losse brokken een passende plek krijgen in een krachtige verbeeldende boodschap. Die doordrenkt is van toegevoegde waarde voor de ontvanger. Houd er een vlammetje bij en … Coralie den Adel draagt als freelancemedewerker communicatie en marketing de brandende fakkel van Sounding Bodies graag over aan het publiek. Als energieke allrounder verenigt zij communicatie en marketing in één persoon. Ze is bij voorkeur (mede) verantwoordelijk voor een effectieve en beeldende vertaling van organisatiedoelstellingen én de productie van doeltreffende middelen. Ook haar andere speelplekken bevinden zich in het culturele werkgebied.

 

Maarten Blom

Licht aan, geluid klaar, staat de rest ook goed? 5 minuten! Iedereen op zijn plek? Kunnen we? Zo gaat het op het laatste moment voordat het publiek binnen treedt naar hun zetel om naar de voorstelling te gaan kijken. Maar dat is het laatste moment. Hiervoor is het een hele klus voordat mensen überhaupt een voorstelling kunnen zien. Decor wordt neergezet, geluid aangesloten, licht ingehangen en gesteld. Er worden rekwisieten geplaatst. Er is een soundcheck. Dit zijn maar een paar voorbeelden waar de techniek zich mee bezig houdt.

Maarten maakt samen met de cast de voorstelling completer door beeld, licht en geluid in de scenes te monteren, om tot een mooi resultaat te komen. Hij werkte voor en met gerenommeerde theatergezelschappen als Hollandia, Zuidelijk Toneel, Veenfabriek, Stella Den Haag, Theater Artemis, Ro Theater, en anderen. Hij is all rounder met geluid als specialisme.