NEEM CONTACT OPWIJ BIJTEN NIET

Ons team

Jacqueline Hamelink
Het artistieke brein van Sounding Bodies is celliste-performer Jacqueline Hamelink. Van jongs af aan weet Jacqueline dat ze kunstenaar wil worden, alleen nog niet waarin. Ze tekent, maakt muziek, danst en zingt. Uiteindelijk wordt ze verliefd op de cello, een liefde die nooit meer over gaat. Maar het zingen, dansen en tekenen vergeet ze niet. Haar veelkleurige carrière voert haar van de hedendaags gecomponeerde muziek in de popmuziek, naar de vrije improvisatie tot in het muziektheater en weer terug naar haar klassieke roots. Toch gaat het steeds om hetzelfde: verbinding maken via de schoonheid van de muziek en de kracht van de performance. Jacqueline werkt veel en graag samen met andere makers. Musici, componisten, dansers, beeldend kunstenaars in alle mogelijke stijlen. In de handen van Jacqueline handen zijn genres en disciplines zeer relatieve begrippen. De grenzen van haar zoektocht naar nieuwe vormen en samenwerkingen zijn voorlopig nog niet bereikt. Onder haar artistieke directeurschap wil Sounding Bodies zich ontwikkelen tot een gezelschap dat staat voor een ware versmelting van disciplines.

 

Meike van Zandvoort
De zakelijke leiding van Sounding Bodies is in handen van Meike van Zandvoort. Meike zorgt ervoor dat de projecten van Sounding Bodies niet alleen artistiek maar ook zakelijk tiptop in orde zijn. Ze geniet van schoonheid en houdt van cijfertjes en het aanbrengen van structuur. Ze studeerde aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg en St. Joost School of Art & Design in Breda en werkt sindsdien in de culturele sector als programmamaker, adviseur, projectmanager, presentator en interviewer. In 2018 startte ze haar bedrijf Rijker Leven, waarin ze werkzaam is als (life)coach voor ambitieuze creatieve ondernemers. Haar motto: “Alles komt goed en zo niet, dan toch”.

 

Arthur Kok
Als voormalig zakelijk leider van Sounding Bodies is Arthur de ideale inhoudelijk adviseur voor de stichting. Een voor de hand liggende rol omdat Arthur in eerste instantie filosoof is. Zijn expertise ligt op het gebied van religie, politiek en metafysica met een specialisatie in de geschiedenis van de filosofie, in het bijzonder het werk en de ideeën van Immanuel Kant en G.W.F. Hegel. Hij gebruikt zijn kennis van de filosofiegeschiedenis het liefst om antwoorden te zoeken op prangende hedendaagse vraagstukken, bij voorkeur met een maatschappelijk randje. Naast zijn activiteiten voor Sounding Bodies werkt hij als onderzoeker en als docent Creativity & Personality aan de Fontys Hogeschool Tilburg en als visiting researcher bij de vakgroep Historische Filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.