NEEM CONTACT OPWIJ BIJTEN NIET

Happy Bachdag 2022

Maandag 21 maart vieren we de verjaardag, of eigenlijk de geboorte, van Johann Sebastian Bach! De muziek van Bach kenmerkt zich door herkenning en troost. Ook al heb je zijn muziek nog nooit gehoord, het voelt meteen vertrouwd en dichtbij. Tijdens de Happy Bachdag zullen verschillende musici op diverse plekken in de stad muziek van Bach ten gehore brengen. Mooi om je week mee van start te gaan.

 

Programma
Om te beginnen hebben we de stations piano op geheel Tilburgse wijze gekaapt! Iedereen mag vanaf 7u30 de hele dag plaatsnemen achter de piano in de hal van het station om de muziek van Bach te spelen. Van 8u tot 20u speelt ook het carillon (a.k.a. de Wasknijper) in de klokkentoren van het station mee.

 

Onze stadsbeiaardier Carl van Eindhoven heeft speciaal voor de Happy Bachdag een groep gemaakt voor de beiaard automaat. Van 8u tot 20u zullen deze melodieën klinken op de beiaard van het Heike! Op deze manier is Bach zijn ganse ‘verjaardag’ aanwezig.

 

Van 12u tot 12u30 geeft Jacqueline Hamelink een besloten Bach sessie aan Marcelle Hendrickx, wethouder van cultuur. Dit als persoonlijk bedankje aan haar voor alles wat ze heeft betekend de afgelopen tijd voor ons en voor de culturele sector in Tilburg in het algemeen.

 

‘s Middags vanaf 13u hoor je Bach live in de binnenstad van Tilburg. De volgende winkeliers zullen hun deuren openen voor de muzikanten: Amazing Projects (Noordstraat 81b), Zijne Koninklijke Hoogheid (Noordstraat 86), Atelier Fijngoud (Noordstraat 94a), Superfly (Nieuwlandstraat 2), Livius De Zevensprong (Nieuwlandstraat 27), Dille & Kamille (Heuvelstraat 105) en het Werkcafé in het Gemeentehuis Tilburg. Ook zullen ze op meerdere basisscholen en middelbare scholen van Tilburg de kinderen en hun docenten trakteren op een muzikaal intermezzo.

 

Van 11u tot 17u zal een er speciale versie van Sounding Bodies’ Bach Kliniek gespeeld worden in de Jacques de Leeuwzaal van Schouwburg Concertzaal Tilburg. De Bach Kliniek is een intiem één-op-één concert van een muzikant die een stuk van Bach speelt speciaal voor jou, een unieke ervaring! De Bach Kliniek is een besloten concert op inschrijving en dus niet openbaar toegankelijk.

 

De Happy Bachdag wordt afgesloten met een kort orgelconcert van de jonge topmuzikant Laurens de Man in de Heikese Kerk van 17u30 tot 18u. Dit concert is gratis toegankelijk voor iedereen.

 

SPEELDUUR: 7u30 - 18u (carillon en beiaard spelen tot 20u)
PREMIERE: 21 maart 2022

CREDITS: De Happy Bachdag is een initiatief van 24classics. Happy Bachdag Tilburg is een project van Sounding Bodies in samenwerking met Schouwburg Concertzaal Tilburg, Fontys, Tilburg Heikese Kerk en Factorium Cultuurmakers en wordt ondersteund door gemeente Tilburg, ProRail, stichting KoBra, Ondernemersfonds binnenstad, Boekenschop en Edward Meijer.