NEEM CONTACT OPWIJ BIJTEN NIET

Growing Music

Jacqueline Hamelink

Estafette soundscape tijdens DDW 2019

 

Op het Ketelhuisplein, in The Growing Pavilion van Company New Heroes, vindt iedere ochtend van de Dutch Design Week (19 t/m 27 oktober 2019) een live- concertje met de muziek van J.S. Bach plaats. Met zijn klanken als uitgangspunt creëren een aantal musici live momenten, die worden opgenomen en verwerkt tot een soundscape. Iedere dag worden er nieuwe toegevoegd, als voeding voor de soundscape, die gedurende de 9 dagen van DDW organisch blijft groeien en veranderen: dit is Growing Music!

 

Musici die de soundscape gaan voeden met de muziek van Bach zijn Laurens de Man (kistorgel), Goska Isphording (klavecimbel), Eilidh Martin (cello), Diederik van Wassenaer (viool), Vincent van Amsterdam (accordeon), Maximiliano Ciaffi (piano) en Jacqueline Hamelink (cello).

 

Daarnaast wordt op basis van de soundscape en de thematiek (water, natuur, milieu) nieuwe muziek geïmproviseerd door Stevko Busch (jazzpianist) op 24 oktober. De sound designers die de soundscape tot leven gaan wekken zijn Aart Strootman en Richard van Kruysdijk.

 

Het ochtendconcert met de muziek van J.S. Bach duurt 15 tot 20 minuten en is open voor iedereen. Op 27 oktober is alleen de volgroeide soundscape te horen. The Growing Pavilion met daarin doorlopend de soundscape Growing Music is doorlopend te bezoeken.

 

Growing Music is in opdracht van de Provincie Noord Brabant (Water, Natuur Milieu) ontwikkeld door Jacqueline Hamelink.

 

SPEELDUUR: 15-20
PREMIERE: 19 oktober tijdens Dutch Design Week

CREDITS: Jacqueline Hamelink: concept, regie en cello


Musici

Diederik van Wassenaer: viool 

Goska Isphoring: klavecimbel 

Vincent van Amsterdam: accordeon 

Laurens de Man: kistorgel 

Stevko Busch: piano

Maximiliano Ciaffi: piano

Eilidh Martin: cello 


Aart Strootman & Richard van Kruysdijk: soundscapes 

Florain Verheijen: creatief producent