NEEM CONTACT OPWIJ BIJTEN NIET

Over Sounding Bodies

Sounding Bodies maakt voorstellingen waarin de cello altijd een belangrijke rol speelt. Muziek spreekt de taal van het hart. Klank en ritme scheppen eenheid, de melodie danst er doorheen. In muziek maken wij contact zonder te spreken en we begrijpen elkaar door samen te voelen.

 

“De wereld wordt mooier als je oprecht vanuit je hart spreekt, voelt en aanwezig bent”

 

In alles wat Sounding Bodies doet, de interdisciplinaire samenwerkingen die ze aangaan, de voorstellingen voor theaters en festivals, de performances voor organisaties, blijft Sounding Bodies trouw aan dit universele principe van muziek door voorstellingen te maken die een samenzijn van mensen creëren, waarin we niet elkaars concurrenten zijn, maar met elkaar mee bewegen en samen resoneren.

 

Resonantie is een natuurkundig verschijnsel dat voorkomt bij trillingen. Een trillend voorwerp kan een ander voorwerp in trilling brengen, doordat de trillingen via een tussenstof worden doorgegeven.

 

Met haar voorstellingen wil Sounding Bodies een “tussenstof” zijn door een intieme en persoonlijke omgeving te scheppen waarin deze gevoelens kunnen ontstaan en bestaan. Daarbij begeeft Sounding Bodies zich ook graag buiten de muren van het theater. Van experimenteel locatietheater tot performances op een congres of teambuildingsmiddag. Sounding Bodies is ervan overtuigd dat het de kracht van kunst is om mensen door schoonheid boven de alledaagse wereld te laten uitstijgen. Altijd en overal.

 

Zoals een stuk hout het belangrijkste onderdeel – de ziel – van een cello is, zo is Jacqueline Hamelink de geest, de drijfkracht van Sounding Bodies. Als celliste-performer en maker van hedendaags muziektheater beweegt zij zich op, tussen en over de grenzen van muziek, dans, theater en beeldende kunst. Cello spelen is voor haar zoeken naar de ziel van het instrument. Een zoektocht naar haar eigen ziel, naar haar gevoel en naar het verhaal dat zij wil overbrengen. Een zoektocht naar de ziel van de makers met wie ze samenwerkt. Een zoektocht naar de ziel van het publiek dat ze recht in het hart wil raken.