NEEM CONTACT OPWIJ BIJTEN NIET

swan[remix]

Jacqueline Hamelink & Johnny Lloyd

Gelikte popsongs en duistere soundscapes geven ‘De Zwaan’ modern jasje

 

Nog op haar sterfbed vroeg de beroemde ballerina Anna Pavlova om haar zwanenkostuum waarin ze tijdens haar leven meer dan 4.000 keer De stervende zwaan danste die haar wereldberoemd maakte. De melodie ervan, ‘De Zwaan’, uit Saint-Saëns’ Carnaval der dieren, staat voor eeuwig in de hemel geschreven. Het is de absolute moeder van alle hits.

 

In swan[remix] brengen contemporary hiphop danser en choreograaf Johnny Lloyd (Eastman / Sidi Larbi Cherkaoui) en celliste-performer Jacqueline Hamelink dit klassieke fenomeen op virtuoze wijze opnieuw tot leven. Op hun uitnodiging schreven 4 totaal verschillende componisten, gebaseerd op de melodie van ‘De Zwaan’, een nieuwe ‘hit’. Met de nieuwe muziek als uitgangspunt creëren Jacqueline en Johnny een aantal ‘zwanen’, die samen een veelkleurig geheel vormen.

 

De voorstelling beweegt zich tussen uitersten, van gelikte popsong tot duistere soundscape tot hedendaags klassiek, waarin de gelauwerde performers Hamelink en Lloyd alle ruimte nemen om ongegeneerd te spelen en elkaar maximaal uitdagen.

 

swan[remix] is een coproductie met Dans Brabant en November Music en wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van Makersfonds Tilburg, Prins Bernard Cultuurfonds en BKKC Impulsgelden.

 

In het najaar van 2017 en in de eerste maanden van 2018 presenteren Hamelink en Lloyd materiaal als work-in-progress: verschillende ‘zwanen’ waarin de synergie van muziek en dans op experimentele wijze onderzocht wordt.

 

De première is op 14 april 2018 in theater De NWE Vorst in Tilburg. Kaarten zijn al te koop!

 

 

SPEELDUUR: 60 minuten
PREMIERE: 14 april 2018 in theater de NWE Vorst Tilburg

Quote(s)

“Het was een spectaculaire combinatie van muziek, zang en dans, waarin de twee de grenzen van hun kunnen opzochten.”

René van Peer in Brabants Dagblad op 13 nov 2017


CREDITS: Concept en uitvoering: Jacqueline Hamelink en Johnny Lloyd
Muziek: Aart Strootman, Camille Saint-Saëns, Guy Harries, Laetitia van Krieken en Richard van Kruysdijk
Dramaturgie: Arthur Kok en Pietjan Dusee
Techniek: Maarten Blom
Coproductie: DansBrabant en November Music

Fotografie November Music: Roel van der Aa
Fotografie Tilburg Dansmaand: Paul Janssen
Campagnebeeld: Johnny Lloyd