NEEM CONTACT OPWIJ BIJTEN NIET

Jacqueline Hamelink wint publieksprijs BrabantCultuur

Jacqueline Hamelink is één van de 3 winnaars van de publieksprijs BrabantCultuur Talent. Hamelink ziet de nominatie als een geweldige opsteker voor de stappen die zij met haar organisatie Sounding Bodies op artistiek en zakelijk gebied heeft gezet de afgelopen periode. De celliste was al enorm vereerd om met zoveel talentvolle creatieve makers genomineerd te zijn. Ze hoopt dat het de genomineerden en winnaars veel goeds brengt en dat er mooie samenwerkingen ontstaan. Dirigent Frank Adams en beeldend kunstenaar Marieke Vromans zijn de twee andere gelukkigen.

 

Het publiek kon tot en met 20 februari stemmen op 3 van de 30 genomineerden. Op 26 februari maakte gedeputeerde van cultuur Henri Swinkels de drie winnaars van de publieksverkiezing bekend. Zij ontvangen 2.500 euro en worden het gezicht van een Brabant brede campagne in maart en april 2018, die het publiek kennis moet laten maken met al die talentvolle Brabantse makers.

 

BrabantCultuur, een initiatief van Provincie Noord-Brabant, bkkc, Kunstbalie, Brabant C en Cubiss, vroeg eerder aan de Brabantse kunst- en cultuursector wie zij de grootste talenten van dit moment vinden. Die moesten wel aan een aantal criteria voldoen: een uitzonderlijke nationale of internationale prestatie geleverd; afkomstig uit Brabant, of er wonen/werken; potentie en ambitie om een groot publiek te bereiken. Er werden 170 namen van makers uit verschillende disciplines genoemd, waarvan er 30 zijn genomineerd omdat zij meerdere keren zijn genoemd als talentvolle maker. Jacqueline Hamelink was daar één van.

 

BrabantCultuur

BrabantCultuur is de naam van een samenwerkingsverband van bkkc, Kunstbalie, Brabant C, Cubiss en de provincie Noord-Brabant. Deze organisaties werken samen om cultuur in Brabant (nog) zichtbaarder te maken bij een groot publiek.

 

Winnaars BrabantCultuur publieksprijs. Foto: Karen Pleunis

 

Reacties
Stemmers konden bij het uitbrengen van hun voorkeur ook een motivatie geven. Zo’n 50 mensen hebben lovende woorden achtergelaten voor Jacqueline, waarvoor dank! Hier een greep uit de reacties:

 

“Ik ben door haar veelzijdigheid op de cello al heel vaak geïnspireerd en dat zal ik de rest van mijn leven meenemen! Kunst dat een leven kan veranderen verdient erkenning!”

 

“Wat een vakvrouw! Zij heeft mijn absolute voorkeur, alsjeblieft.”

 

” Mijn warmste en dikste en liefste stem gaat uit naar Jacqueline Hamelink! Zij verlegt grenzen, zij koppelt haar cello aan haar hele wezen en is altijd verrassend!”

 

“Ik heb in de eerste plaats op Jacqueline Hamelink gestemd omdat haar spel vernieuwend en tegelijk tijdloos is. Ze weet met haar spel en expressie mensen te raken op plekken in hun ziel waar ze nog niet eens het bestaan van wisten. Dat is echt kunstenaarschap.”

 

” Voor mij springt Jacqueline Hamelink eruit. Ze is echt van Brabantse bodem, heel muzikaal en creatief. Een genot om haar te zien optreden.”

 

” Wat deze dame, Jacqueline Hamelink, voor elkaar krijgt met haar muziek, raakt tot in de kern. Zoiets mag beloond worden!”

 

” Jacqueline is vernieuwend, steekt haar nek uit, ze kiest ervoor haar hart te volgen met alle onzekerheid van dien. En ze maakt prachtige kunst . Daarbij is ze ook een heel begenadigd cellospeler.”

 

” Jacqueline Hamelink is een excellente cellist en originele performer. Haar optredens zijn hartverwarmende multidisciplinaire creaties. Sounding Bodies is haar prachtige nieuwe project.”

LAATSTE NIEUWS

Even voorstellen: nieuw bestuurslid

Sounding Bodies is blij te kunnen melden dat Jeroen Mulder het bestuur van de stichting gaat versterken. Hij is momenteel werkzaam bij de Provincie Noord-Brabant op het terrein van de verduurzaming van de bouw, maar heeft een ruime ervaring in de kunstensector. Na een studie aan de Academie voor de Beeldende Kunst in Tilburg was […]

Lees verder

Gertjan Mulder treedt aan als zakelijk leider van Sounding Bodies

Sounding Bodies kondigt met genoegen aan dat Gertjan Mulder per 1 april is aangetrokken als parttime zakelijk leider. In deze rol zal Gertjan zich richten op het ondersteunen van Sounding Bodies in haar missie om muzikale performances te ontwikkelen die resoneren en verbinden. Over zijn nieuwe rol zegt Gertjan: “De potentie van kunst en cultuur […]

Lees verder