NEEM CONTACT OPWIJ BIJTEN NIET

Missie & visie

“Jacqueline Hamelink en haar cello vertellen universele verhalen vol mystiek; Het is intiem, intens, absoluut authentiek, immer perfect, vol in de overdracht, recht in het hart, origineel en zeer persoonlijk. Onontkoombaar.” 

Juryrapport Ad Vinkenprijs Gemeente Tilburg 2015

 

Waar Sounding Bodies voor staat

Vertrekkend vanuit hedendaags muziektheater beweegt Sounding Bodies zich op en tussen de grenzen van muziek, dans, theater en beeldende kunst. Door verschillende kunstdisciplines te laten versmelten ontwikkelt zich steeds opnieuw een eigen taal en toon. Met oprechte voorstellingen die mensen diep in hun binnenste raken en hen meenemen naar werelden die zij nog niet kennen, zoekt Sounding Bodies naar een betrokken relatie met haar publiek. De cello fungeert daarbij als de stem van de ziel, die ons allen uitnodigt om voorbij onze verschillen te kijken.

 

Het is altijd de kracht van kunst geweest om mensen door schoonheid boven de problemen van het alledaagse te laten uitstijgen. Hoewel kunst niet het geluk van mensen bepaald, kan kunst wel geluksmomenten creëren waarin het publiek niet alleen de kunstenaar ziet maar ook zichzelf gezien voelt. Daaraan wil Sounding Bodies bijdragen.

 

Doelstellingen

Sounding Bodies heeft de ambitie om tot de (inter)nationale top te gaan behoren. De eerste stappen in die richting zijn gezet. De voorstelling Ivoren Toren (met beeldend kunstenaar Miesjel van Gerwen) was al succesvol in binnenland (Theaterfestival Boulevard, Oerol) en buitenland (zoals KKNK Oudtshoorn in Zuid-Afrika). De volgende stap is dat Sounding Bodies een artistieke ontwikkeling inzet om haar bijzondere werkwijze nog beter te vertalen in een onderscheidend en eigenzinnig aanbod dat op festivals en in theaters gepresenteerd kan worden, maar dat ook geschikt is voor bedrijven.

 

De hoofddoelstelling van Sounding Bodies voor de komende jaren is om door schaalvergroting van de programma’s een groter publiek te gaan bereiken. Sounding Bodies wil uitgroeien tot een vaste, herkenbare waarde in het cultuurlandschap. Om dit te realiseren bouwt de organisatie aan een stevige artistieke en zakelijke fundering waarbij het zwaartepunt ligt op samenwerking en kennisdeling met andere culturele instellingen en makers en ook met bedrijven. Bovendien staat Sounding Bodies meer dan ooit open voor persoonlijke benadering en het vergroten van de betrokkenheid van geïnteresseerde bezoekers en opdrachtgevers.