NEEM CONTACT OPWIJ BIJTEN NIET

Nu verkrijgbaar: het nieuwe album van Jacqueline Hamelink

Met de première van swan[remix] in april, is ook het gelijknamige album van Jacqueline Hamelink uitgebracht, met de composities uit de voorstelling. Van gelikte popsong tot duistere soundscapes en hedendaags klassiek. Verkrijgbaar op CD en LP, en te bestellen via info@soundingbodies.com. Beperkte oplage!

 

Op uitnodiging van Jacqueline schreven vier totaal verschillende componisten, gebaseerd op de melodie van De Zwaan, uit Saint-Saëns’ Carnaval der dieren, een nieuwe ‘hit’. Luister hier alvast naar het nummer Our Swan Song, gecomponeerd door Guy Harries, die ook de tekst geschreven heeft én het nummer zelf zingt. Het nummer zit in de voorstelling in een akoestische versie gezongen door Johnny Lloyd.

 

 

 

 

“Een oprecht hardcore popliedje om mee te zingen. Het harmonische verloop van het origineel wordt door elkaar gehusseld en omgevormd tot een ongecompliceerd hitnummer. De teksten voldoen ook aan het popmuziekparadigma, met tragische liefde als hun centrale thema; ze misbruiken schaamteloos de metaforische rijkdom van het beeld van de zwaan.”

 

Over het album

Jacqueline legt zelf even uit wat De Zwaan voor haar betekent: “Mijn reis begon met de korte compositie Le cygne van de Franse componist Camille Saint-Saëns, misschien wel een van de beroemdste stukken ooit geschreven voor cello en piano. Het succes van de melodie is eigenlijk moeilijk te vatten. Het lijkt te simpel om echt een blijvende indruk te maken, maar toch doet het dat. Ironisch genoeg gaf de componist zelf niet veel om zijn creatie. Hij weigerde het te publiceren en zei dat hij het alleen maar had geschreven om zijn vrienden te amuseren, en dat het stuk een componist van zijn status niet waard was.”

 

“Het onderwerp van de compositie – de zwaan – gaf me het idee voor dit experimentele album. Volksverhalen over zwanen worden verteld in culturen over de hele wereld. In de meeste verhalen is de zwaan een betoverde mens of vermomde god. De zwaan is een symbool van transformatie, een reiziger tussen werelden. Op basis van dit idee van vloeibaarheid en transformatie, nam ik de artistieke vrijheid om Le cygne radicaal te deconstrueren en opnieuw samen te stellen in samenwerking met enkele van mijn favoriete componisten. Ik vroeg hen om een nieuwe ‘hit’ te schrijven op basis van de originele compositie. Het resultaat is een eclectische verzameling nummers.”

 

Het album swan[remix] is te bestellen via info@soundingbodies.com. De CD is 15 euro, de LP 25 euro. Beperkte oplage!

 

Collega-celliste Rivke van der Staak schreef ongevraagd haar persoonlijke recensie over het album:

“Ken je dat gevoel dat je trek hebt, eigenlijk HONGER zelfs, maar niet kan verzinnen wat je wil eten? Totdat iemand je een compleet nieuw gerecht voorschotelt en je weet, ja, dit is waar ik naar verlangde? Dat zelfde gevoel heb ik tijdens mijn eeuwige zoektocht naar inspiratie. Jacqueline Hamelink
is één van die mensen en dingen die mijn hongergevoel weet te STILLEN.

Eindelijk heb ik haar cd’s in huis, naar SWAN [REMIX] heb ik inmiddels aandachtig kunnen luisteren, verdeeld over een treinreis en twee autoritten, want met één keer op de achtergrond luisteren ben je er niet. En ik dacht wederom ja, dit is wat ik nodig had. Met titels als Cyanide Cygne (het begin daarvan heb ik heel vaak op repeat gezet, de huidige generatie zou VET roepen) en The Cygnus Mystery zal de beroemde Zwaan van Saint-Saëns nooit meer hetzelfde zijn. Gelukkig maar.

Nu nog de voorstelling die daarbij hoort ooit zien te zien. Dan is het compleet.”

 

LAATSTE NIEUWS

Sounding Bodies verzorgt twee muzikale dagen voor De Zonnebloem

Op maandag 22 en woensdag 24 mei programmeert Souding Bodies concerten tijdens een tweetal muzikale bootreizen van De Zonnebloem. De Zonnebloem wil mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd bezorgen en organiseert om die reden allerlei activiteiten en vakanties. Ditmaal dus een muziekweek.   Robbrecht van Cauwenberghe (accordeon) en Diederik van Wassenaer (viool) spelen […]

Lees verder

Wist je dat we ook veel voor organisaties doen?

Wist je dat Sounding Bodies niet alleen op podia te vinden is, maar ook actief is binnen organisaties? Dat klinkt misschien verrassend, maar eigenlijk is het heel logisch. Muziek zorgt namelijk voor ontspanning en kan zorgen voor meer creativiteit en verbinding tussen mensen. En juist die elementen zijn binnen organisaties ontzettend belangrijk.   Sounding Bodies […]

Lees verder