NEEM CONTACT OPWIJ BIJTEN NIET

BachTherapie!

Jacqueline Hamelink

Intieme theatervoorstelling met cello

 

Het klinkt misschien wat overmoedig, maar wij durven wel te beweren dat BachTherapie! de meest intieme muziektheatervoorstelling is die ooit gemaakt is. Het is namelijk een voorstelling voor één persoon. Inderdaad, je zit alleen. Tegenover een cellist. En zij gaat speciaal voor jou iets spelen, een stuk dat helemaal alleen voor jou bedoeld is. Een therapiesessie waarin jij mag vertellen aan welk gevoel je het meest behoefte hebt en Jacqueline speelt voor jou het deel uit Bachs cellosuites dat daar het beste bij past.

 

Jacqueline kiest het juiste muziekstuk voor jou niet lichtzinnig. Voor deze voorstelling heeft Sounding Bodies onderzoek gedaan naar de “muzikale retoriek”, een compositietechniek die in Bachs tijd wijdverbreid was en waar Bach zelf ook veel gebruik van maakte. Wie volgens de principes van de muzikale retorica componeerde wist via zijn muziek gevoelens van rust, energie, liefde of rouw op te roepen. Iedere cellosuite en ieder deel daarbinnen staat voor een specifiek spectrum aan emoties. Maar het meest bijzondere blijft natuurlijk dat Jacqueline dit stuk helemaal voor jou speelt. Een unieke ervaring, een cadeau waarmee je tot in je ziel geraakt zult worden.

 

In 2015 werd Jacqueline uitgenodigd om op TEDx Amsterdam te komen laten zien wat de BachTherapie! inhoudt. Bekijk de video.

 

In de afgelopen jaren zijn er verschillende versies van de BachTherapie! ontstaan. Zo heeft Sounding Bodies een speciale BachSofa laten ontwerpen en is de BachGroepsTherapie! ontstaan, omdat mensen ervaringen soms ook heel graag delen. Dit experiment en onderzoek is nog lang niet afgelopen. De komende jaren gaat Sounding Bodies verder op zoek naar nieuwe, spannende vormen om de BachTherapie! te presenteren.

 

De voorstelling wordt op maat gemaakt in afstemming met de opdrachtgever. Neem voor meer informatie of een offerte gerust contact op!

 

 

SPEELDUUR: 25-90 minuten
PREMIERE: 7 april 2012

Quote

“I got a bit emotional because of how pleasurable it was. A very fine, honest and luxurious experience. And a very physical experience”

Bezoeker


CREDITS: Jacqueline Hamelink: concept, vormgeving en uitvoering

Rata Kloppenburg: regie- en tekstadvies

Susan Duenk: ontwerp en uitvoering BachSofa

Joost van Dijk: fotografie