NEEM CONTACT OPWIJ BIJTEN NIET

Klassiek Raakt! BACH

Sounding Bodies | De Lachende Zon

Een zintuiglijke ervaring voor mensen met een beperking

 

Kom samen met je ouders, broers, zussen, begeleiders naar een echt klassiek concert waar het niet erg is dat jij een beetje anders bent. Helemaal niet erg zelfs, want iederéén is anders. En muziek is voor ons allemaal. Ook voor jou.

 

Klassieke muziek zoals die is bedoeld, getoonzet in een setting die geschikt is voor mensen met een beperking. Van ernstig meervoudig beperkt tot autistisch, van zintuiglijk beperkt tot licht verstandelijk beperkt. Hoe cool is dat?

 

Jacqueline Hamelink speelt de Eerste Cellosuite van Johannes Sebastiaan Bach. Elco van Alphen en Margo Lötters vertalen de muziek naar een zintuigelijke ervaring.

 

De voorstelling speelt zich af in een concertzaal. Twee werknemers van de voorstelling zijn druk bezig om de zaal zo goed mogelijk gestemd te krijgen. Ze zijn op zoek naar de juiste olie voor de cello en vinden het erg belangrijk dat ze de juiste geur kiezen. Daar hebben ze jouw hulp bij nodig! Zelf stoppen ze liever een druif in hun mond.

 

Wat is het heerlijk als je muziek herkent en al zit te wachten op het deel dat jij het mooiste vindt. En om na de voorstelling verder te luisteren is het erg leuk als je de cellosuites in huis hebt. Deze beroemde stukken zijn niet moeilijk te vinden.

 

Deze voorstelling is ontstaan door een samenwerkingsverband met muziekcentrum de Toonzaal, Sounding Bodies en De Lachende Zon, theater van de zintuigen.

 

 

SPEELDUUR: 30-40 minuten
PREMIERE: 19 oktober 2013

Quote

“Het publiek is aangedaan, ouders zijn geroerd omdat zij samen met hun kind dit concert mochten meemaken. Omdat hun kind èn zijzelf hebben kunnen genieten van een klassiek concert.”


CREDITS: Margo Lötters, Elco van Alphen (spel) & Jacqueline Hamelink (cello): concept en uitvoering

Manon van Hees: fotografie