NEEM CONTACT OPWIJ BIJTEN NIET

Werksessie Acoustic Encounters tijdens Festival Boulevard

Wees welkom op zondag 6 augustus op Festival Boulevard!

 

We organiseren een muzikale, auditieve en voelbare werksessie over luisteren met je hele lijf

In een wereld die overvol is met visuele prikkels vergeten we soms wat echt luisteren kan doen. Wat gebeurt er als we luisteren en voelen met elkaar verbinden?
In deze werksessie ervaren we samen de onderzoeks- en trainingsmethodes die ten grondslag liggen aan het werk van ontwikkeling van Sounding Bodies.

 

Deze werksessie is onderdeel van het maaktraject rondom de onderzoeksvragen: Hoe kunnen we door het combineren van klank en aanraking contact maken met ons publiek en hen op deze wijze nieuwe klankwerelden laten ervaren?

 

Als performancekunstenaar staat voor Jacqueline Hamelink, artistiek leider Sounding Bodies, de aanraking in de kern van de artistieke praktijk. Haar werk gaat over het creëren van ontmoetingen die zich kenmerken door aandacht en aanwezigheid. Van origine klassiek musicus zoekt ze naar manieren om de distantie tussen publiek en uitvoerder te verkleinen; waardoor een andere beleving ontstaat die een nieuwe dimensie van muziek en geluid blootlegt. Hamelink geeft ons een liefdevolle les in aanraking en draagt uit dat consent de crux is van alles wat er gebeurt.
De inbreng en ervaring van jou als bezoeker is essentieel bij het maakproces van Acoustic Encounters, dat in 2024 te zien zal zijn op Theaterfestival Boulevard.

 

Praktische info
Zondag 6 augustus, 16.00

Locatie: Zuiderpark/Het Uitzicht – ‘s-Hertogenbosch
Deze werksessie is gratis toegankelijk: slechts beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees op tijd!

 

Credits
Deze werksessie van Acoustic Encounters is een projectonderzoek van Sounding Bodies
Jacqueline Hamelink, concept en regie
Aart Strootman, instrumenten en compositie advies

Performance crew
Claire Adams, viool/zang
Eilidh Martin, cello
Els Mondelaers, zang
Judith Clijsters en Rosana Pinheiro, fysiek contact specialisten

LAATSTE NIEUWS

Première KOKOON+ voor families 🎶👨‍👩‍👧‍👦

Stap op zaterdag 8 juni binnen in de wereld van KOKOON+, waar muziek, dans en verbeelding samenkomen om een onvergetelijke ervaring te creëren voor jou en je kinderen. Speciaal ontworpen voor jonge kinderen van 2 tot 6 jaar, belooft dit interactieve concert zowel kinderen als volwassenen te betoveren.   De artistieke coördinatie ligt in handen […]

Lees verder

Even voorstellen: nieuw bestuurslid

Sounding Bodies is blij te kunnen melden dat Jeroen Mulder het bestuur van de stichting gaat versterken. Hij is momenteel werkzaam bij de Provincie Noord-Brabant op het terrein van de verduurzaming van de bouw, maar heeft een ruime ervaring in de kunstensector. Na een studie aan de Academie voor de Beeldende Kunst in Tilburg was […]

Lees verder