NEEM CONTACT OPWIJ BIJTEN NIET

Werksessie Acoustic Encounters tijdens Festival Boulevard

Wees welkom op zondag 6 augustus op Festival Boulevard!

 

We organiseren een muzikale, auditieve en voelbare werksessie over luisteren met je hele lijf

In een wereld die overvol is met visuele prikkels vergeten we soms wat echt luisteren kan doen. Wat gebeurt er als we luisteren en voelen met elkaar verbinden?
In deze werksessie ervaren we samen de onderzoeks- en trainingsmethodes die ten grondslag liggen aan het werk van ontwikkeling van Sounding Bodies.

 

Deze werksessie is onderdeel van het maaktraject rondom de onderzoeksvragen: Hoe kunnen we door het combineren van klank en aanraking contact maken met ons publiek en hen op deze wijze nieuwe klankwerelden laten ervaren?

 

Als performancekunstenaar staat voor Jacqueline Hamelink, artistiek leider Sounding Bodies, de aanraking in de kern van de artistieke praktijk. Haar werk gaat over het creëren van ontmoetingen die zich kenmerken door aandacht en aanwezigheid. Van origine klassiek musicus zoekt ze naar manieren om de distantie tussen publiek en uitvoerder te verkleinen; waardoor een andere beleving ontstaat die een nieuwe dimensie van muziek en geluid blootlegt. Hamelink geeft ons een liefdevolle les in aanraking en draagt uit dat consent de crux is van alles wat er gebeurt.
De inbreng en ervaring van jou als bezoeker is essentieel bij het maakproces van Acoustic Encounters, dat in 2024 te zien zal zijn op Theaterfestival Boulevard.

 

Praktische info
Zondag 6 augustus, 16.00

Locatie: Zuiderpark/Het Uitzicht – ‘s-Hertogenbosch
Deze werksessie is gratis toegankelijk: slechts beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees op tijd!

 

Credits
Deze werksessie van Acoustic Encounters is een projectonderzoek van Sounding Bodies
Jacqueline Hamelink, concept en regie
Aart Strootman, instrumenten en compositie advies

Performance crew
Claire Adams, viool/zang
Eilidh Martin, cello
Els Mondelaers, zang
Judith Clijsters en Rosana Pinheiro, fysiek contact specialisten

LAATSTE NIEUWS

SAVE THE DATE – de Happy Bachdag valt dit jaar op do 21 maart

Heb je donderdag 21 maart al geblokt in je agenda? We vieren dan de verjaardag van Johannes Sebastian Bach met gratis concerten door en voor de stad Tilburg. Op meer dan 20 locaties tref je professionele en amateur-muzikanten die muziek van Bach ten gehore brengen.   De muziek van Bach kenmerkt zich door herkenning en […]

Lees verder

Gezocht! Zakelijk leider (m/v/x)

Vanwege het aanstaande vertrek van de huidige zakelijk leider zoekt Sounding Bodies een zakelijk leider (m/v/x).   Heb je zin om jouw kwaliteiten in te zetten om samen verder te bouwen aan onze gedreven, dynamische organisatie en wil je meer weten over de functie? Bekijk hier de vacature.

Lees verder