NEEM CONTACT OPWIJ BIJTEN NIET

Werksessie Acoustic Encounters tijdens Festival Boulevard

Wees welkom op zondag 6 augustus op Festival Boulevard!

 

We organiseren een muzikale, auditieve en voelbare werksessie over luisteren met je hele lijf

In een wereld die overvol is met visuele prikkels vergeten we soms wat echt luisteren kan doen. Wat gebeurt er als we luisteren en voelen met elkaar verbinden?
In deze werksessie ervaren we samen de onderzoeks- en trainingsmethodes die ten grondslag liggen aan het werk van ontwikkeling van Sounding Bodies.

 

Deze werksessie is onderdeel van het maaktraject rondom de onderzoeksvragen: Hoe kunnen we door het combineren van klank en aanraking contact maken met ons publiek en hen op deze wijze nieuwe klankwerelden laten ervaren?

 

Als performancekunstenaar staat voor Jacqueline Hamelink, artistiek leider Sounding Bodies, de aanraking in de kern van de artistieke praktijk. Haar werk gaat over het creëren van ontmoetingen die zich kenmerken door aandacht en aanwezigheid. Van origine klassiek musicus zoekt ze naar manieren om de distantie tussen publiek en uitvoerder te verkleinen; waardoor een andere beleving ontstaat die een nieuwe dimensie van muziek en geluid blootlegt. Hamelink geeft ons een liefdevolle les in aanraking en draagt uit dat consent de crux is van alles wat er gebeurt.
De inbreng en ervaring van jou als bezoeker is essentieel bij het maakproces van Acoustic Encounters, dat in 2024 te zien zal zijn op Theaterfestival Boulevard.

 

Praktische info
Zondag 6 augustus, 16.00

Locatie: Zuiderpark/Het Uitzicht – ‘s-Hertogenbosch
Deze werksessie is gratis toegankelijk: slechts beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees op tijd!

 

Credits
Deze werksessie van Acoustic Encounters is een projectonderzoek van Sounding Bodies
Jacqueline Hamelink, concept en regie
Aart Strootman, instrumenten en compositie advies

Performance crew
Claire Adams, viool/zang
Eilidh Martin, cello
Els Mondelaers, zang
Judith Clijsters en Rosana Pinheiro, fysiek contact specialisten

LAATSTE NIEUWS

Voorstelling NU voor 200 docenten basisscholen

Sounding Bodies speelt de op maat vormgegeven voorstelling NU op 4 oktober voor 200 docenten van de nutsscholen PO in Breda. Deze docenten hebben die dag een studiedag over stress en (het voorkomen van) een burn out. Hoe zorg je goed voor jezelf? En hoe zetten de werkgevers van de docenten juist de docenten centraal? […]

Lees verder

Keynote Performance & Societal Change voor ACE Fontys

Op 5 september geeft Sounding Bodies een keynote lezing en performance met als titel ‘Performance & Societal Change’ voor 300 studenten van de de Academy for The Creative Economy (ACE) van Fontys. Artistiek leider Jacqueline Hamelink en onderzoeker Arthur Kok gaan dieper in op de methodiek van Sounding Bodies waarop de culturele instelling muziek en […]

Lees verder